Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

Aug 29, 2020

I Belarus är poesin och konsten en del i kampen mot diktaturen. I Macao drömmer casinogästerna om lycka och framgång.

I litteraturen finns fantasin – poesin – och kraften som hjälper oss att orka stå upp mot diktaturen – eller som  ger luft åt våra resedrömmar i en nedstängd värld.

Om konsten att...


Aug 23, 2020

Mali - Ett land långt borta, öken, musik och fattiga människor. Men också svenska soldater. Och så - en kupp! Vad händer nu, bryr sig någon – och varför stödjer vi folkliga protester i Belarus medan vi  i Mali väljer att skydda en korrupt president?

Dessutom: Vi fortsätter prata mångfald inom det...


Aug 20, 2020

Biståndsministern Peter Eriksson har fått beröm för att han gett det svenska biståndet ökat fokus på mänskliga rättigheter, men också kritik för att Sverige fortsätter att ge bistånd till regeringarna i allt mer totalitära länder.

Hur ser han på utvecklingen i Belarus, Kambodja, Tanzania, Kuba, Mali och...


Aug 15, 2020

En gnutta hopp i Belarus, den indiska jättestaden Mumbai klarar pandemin och hur gör organisationen IM för att stärka mångfalden? Vi forsätter granska mångfalden inom biståndet. Dessutom – en diktator utan strategi och i det jättelika slumområdet Dhravi i Mumbai tycks pandemin vara under kontroll.


Aug 7, 2020

Global Podd 22/2020. Libanon - mod, ilska, engagemang.

Till ljudet av krossats glas som sopas ihop når ilskan mot de korrupta makthavarna i Beirut snart kokpunkten. I Zimbabwe ökar protesterna mot regimen när tusentals delar #zimbabweanLivesMatter och i Belarus utmanas Lukasjenkos 26-åriga maktinnehav.

Om kampen...