Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

Jul 31, 2021

Regionalisering, hårdare konkurrens och ökad protektionism – men också ett starkare fokus på hållbarhet. Är det så världen kommer att se ut efter pandemin? Och vad händer med jobben? 

I Global Podd 75 spanar vi mot framtiden tillsammmans med Lena Sellgren på Business Sweden och Aleksandar Zuza på...


Jul 24, 2021

Den senaste tiden har utvecklingen på Kuba uppmärksammats stort, men vad händer i Latinamerika bortom rubrikerna? Vilka långsiktiga trender ser vi och hur stort är Kinas inflytande? 

I Global Podd avsnitt 74 samtalar David Isaksson med Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet i Stockholm.

Är...


Jul 18, 2021

Det är sommar och miljoner människor runt om i Europa beger sig mot hav och stränder för att bada, fiska och sola. Men hur står det egentligen till med våra älskade hav? Vi pratar med Inger Näslund, expert på havs- och fiskefrågor på Världsnaturfonden WWF. 

Utfiskning, värmeböljor, föroreningar – hur...


Jul 12, 2021

Gaza- kriget är över – i alla fall för den här gången – och återigen har Palestina hamnat i skymundan. Vad kommer att hända nu? Varför är förtroendet för den palestinska myndigheten i botten och kan relationen mellan Biden och den nya israeliska regeringen leda till förbättringar? För två månader...


Jul 3, 2021

In the third of three special episodes of Global Podd in cooperation with Bloggers of Zambia we discuss cybercrime laws, language and the right to express yourself even if that offends those in power. 

How are totalitarian regimes using cyber crime laws on defamation to attack media and activists? And what are...