Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

Nov 26, 2021

– Jag ska fira de framgångar vi uppnått, men just nu känns det rent utsagt skit att vi har hamnat där vi är! Hör den avgående biståndsministern Per Olsson Fridh om hur det känns att lämna regeringen.

Efter mindre än ett år lämnar Per Olsson Fridh rollen som biståndsminister. Vilka råd har han till sin...


Nov 20, 2021

Hur har civilsamhället förändrats sedan början av 90-talet? Har godhet blivit big business? Hur god behöver man vara för att arbeta i godhetsbranschen – och hur mycket får man tjäna? Lyssna på ett samtal med Sara Damber, aktuell med boken En handelsresande i godhet.

I början av 90-talet startade Sara Damber...


Nov 13, 2021

I år har det gått 30 år sedan Sovjetunionens fall. Vad var det som hände och hur kommer det sig att vi trodde att allt skulle gå bra – bara marknadskrafterna fick styra?

När Sophie Heine öppnade fönstret den där augustidagen 1991 såg hon stridsvagnarna rulla förbi, på väg mot centrala Moskva. Det hade...


Nov 7, 2021

Vad var det som hände med biståndets och solidaritetsrörelsens favoritland? Hur kom det sig att den folkliga revolutionen 1979 kunde förvandlades till ett familjeföretag där Daniel Ortega med brutala former fängslar och slår ner alla former av protester? Den 7:e november är det val i Nicaragua – ett val...


Nov 1, 2021

Det globala klimatmötet COP 26 pågår för fullt. Men kommer mötet att leda till något? Kommer världens ledare att avsätta pengar för att stödja de länder som drabbats hårdast av klimatförändringarna? Och varför pratar vi så lite om Himalayas glaciärer och vad som händer när de smälter?

Avsnitt 88 av...