Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

May 27, 2023

– Du kan ju inte ringa när jag kör och berätta det här, vill du att jag ska köra ihjäl mig!!! Helt otroligt, vilken grej! Stort, stort tack till alla, vilken grej! Nu börjar jag nästan gråta!

När Global Bar Magazine får tag på Biståndsdebattens mäktigate 2023, Nuri Kino, är han självklart på väg...


Apr 2, 2023

Är Erdogan världens slugaste politiker och varför kom vikingarna till Turkiet långt före turkarna? Vi tar tempen på Turkiet med hjälp av Kurdo Baksi, aktuell med boken "Endast den som är turk är lycklig” Är det i själva verket Kurdo Baksi som är den lyckligaste turken i världen?

Erdogan och Turkiet har...


Mar 26, 2023

I Georgien försöker de styrande driva landet allt närmare Ryssland. I Moldavien betalar en oligark fattigpensionärer för att protestera mot EU-närmandet. 

Mot maktens män står den unga generationen i Moldavien och Georgien – Generation Z vill tillhöra Europa! Hör mer om de ungas kamp för en framtid...


Mar 12, 2023

What is the role of art in the current global conflict? What happens when artist from Asia, Africa and Latin America meet? What can India learn from Ukraine, and can art help us overcome everyday problems in these troubling times?

In the historic Indian city of Kochi, home to famous spices and with a rich cosmopolitan...


Jan 22, 2023

Nästan ett år efter att kriget började återvänder vi till Ukraina. Hör svensktalande Vitali Shumchenko om krigets vardag och lyssna på Simon Simonsson från Vasakyrkan i Kalmar som samlar in pengar för att skicka elverksbilar till Ukraina.

Den 30 januari 2022 pratade vi med Vitali Shumchenko om det skulle bli...