Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

Dec 25, 2023

Fyra gånger så många människor i världen dör av övervikt som av svält. Ja, det är faktiskt sant: En miljon människor dör årligen av svält, medan fyra miljoner dör av övervikt. Hur hänger dessa problem ihop? Lyssna på Global Podd.

Vad är vi värda att njuta av – och vilket pris är vi beredda att...


Dec 19, 2023

Sedan den första september är Jakob Granit ny generaldirektör för Sida. Vilka förändringarna vill han göra på Sida? Hur ser han på kritiken kring Palestinabiståndet, nedläggningen av tidningen OmVärlden – och hur vill han genomföra regeringens nya politik på områden som handel och migration?

I Global...


Dec 17, 2023

Vad vill Socialdemokraterna med biståndet? Blir det en återgång till enprocentsmålet – och hur ser partiet på frågan om en varaktig vapenvila i kriget på Gaza? Hör Morgan Johansson i Global Podd.

I Global Podd 131 svarar Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Morgan Johansson på frågor om...


Sep 12, 2023

Kan politiska beslut från Latinamerikas ledare rädda Amazonas? Vem lyssnar på regionens urfolk och vad är orsaken till det allt större våldet?

Nyligen avslutades Amazonas-toppmötet (The Amazon Summit) mellan länderna i Amazonas-regionen. I toppmötets slutdeklaration åtog sig regeringarna att inrätta en...


Jun 26, 2023

Neutralitet är grunden för allt humanitärt arbete. Men vad innebär de humanitära principerna i praktiken? Kan Sverige vara neutralt i sitt humanitära stöd till de som drabbas i krigets Ukraina, samtidigt som vi skickar vapen till Ukrainas regering? Och kan någon begära att människor som sett anhöriga och...