Preview Mode Links will not work in preview mode

Global Podd

Apr 25, 2020

I Indien tvingas de kastlösas barn att äta gräs för att överleva, i Libanon växer protesterna på nytt och i Tanzania rustar sjukvården för covid-19. Inte ens Trinidad kommer undan – men där har man ett helt eget sätt att göra nyheter.

Vi pratar sjukvård i detta avsnitt av Global Podd och bjuder så klart...


Apr 18, 2020

Taiwan är bäst i världen på coronabekämpning – men varför ville ingen lyssna på de första varningarna? Samtidigt växer sig Kinas makt allt starkare. Borde Kina be om ursäkt för den skada pandemin orsakat världen – och varför är Trump så arg på WHO?  

Vi ägnar större delen av detta avsnitt åt...


Apr 10, 2020

I Jerusalem ekar kyrkor, moskéer och synagogor tomma, men vissa vägrar rätta in sig i leden. I Johannesburg får allt fler upp ögonen för de radioaktiva spåren i följderna av gruvbrytningen tack vare filmen Jozi Gold och i Brasilien försöker Pingstkyrkan komma över de fattigas sista penningar. Och vad händer...


Apr 7, 2020

I Belarus pågår fortfarande hockey-matcherna, i Ryssland försöker Putin stärka greppen än mer genom att visa sin givmildhet och runt om i världen hårdnar propagandakriget. Vi ägnar hela detta avsnitt av Global Podd åt Ryssland och öst. Dessutom: Joakim Medin, författare till boken Orbánistan om utvecklingen...


Apr 3, 2020

Vad tänker man i Mogadishu om coronapandemin? Vad händer på Kuba, varför gillar folk i Idaho Trumps coronapolitik – och vad händer med biståndet om allt färre vill ge?  Dessutom: Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare på UNDP om hur FN-systemet möter pandemin.

 

Medverkande:

  • AnnaHanna Malmberg,...